Info

Familiebedrijf Fietsen Van den Hauwe na 101 jaar onder de vleugels van nieuwe partner Cool Electro Cycles


Fietsen Van den Hauwe is nog steeds een familiezaak en bestaat dit jaar 101 jaar. Een deftig 100-jarig jubileum zat er door de coronaperikelen voorlopig niet in. De zaak werd door Gustave Van den Hauwe in 1921 opgericht. Hij was gespecialiseerd in het handmatig maken en schilderen van fietsframes. In 1947, bij het overlijden van zijn stichter, werd de zaak overgenomen door Gustave’s zoon Marcel. Samen met zijn vrouw, Diane, startte hij de huismerken Actif en Lucasa. De naam Lucasa kwam voort uit de eerste twee letters van Luc, Carine en Sabine, de drie kinderen. Lucasa wordt vandaag de dag nog steeds gezien in de regio Gent. In 1993 nam de derde generatie het roer in handen. Luc Van den Hauwe is sindsdien begonnen met het verkopen van Belgische en wereldwijde A-merken. In 2003 verhuisde de zaak naar de huidige locatie aan de Brusselsesteenweg.


Maar de jongste vijf jaar ziet Luc Van den Hauwe de fietsmarkt veranderen. “Er zijn dan twee opties. De ene is nog groter worden maar groeien is ook meer administratie en dan dringt schaalvergroting zich op. Dat zou betekenen dat ik nog meer hooi op mijn vork zou moeten nemen. Ik heb uiteindelijk gekozen voor mijn gezondheid en dus voor optie twee: een samenwerking aangaan door overname”, zegt Luc Van Den Hauwe.


Cool Electro Cycles wil naast elektrische fietsen ook het het sportieve fietssegment verder uitbouwen, met racefietsen, pistefietsen, mountainbikes, crossfietsen en tijdritfietsen, en merken als Trek, Lapierre en BMC. “Vanaf nu kunnen we onze klanten van premium sportmerken bedienen, waaronder mountainbikes en racefietsen. Met Fietsen Van den Hauwe halen we echte sportfietsexperts in huis”, zegt Nicolas Cool, mede-zaakvoerder CEC.